فهرست مطالب

مطالعات کاربردی تندرستی در فیزیولوژی ورزش - سال هفتم شماره 2 (پاییز و زمستان 1399)

نشریه مطالعات کاربردی تندرستی در فیزیولوژی ورزش
سال هفتم شماره 2 (پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/02/19
  • تعداد عناوین: 12
|
  • سیده سحر ریحانی*، علی قاسمی کهریزسنگی، طوبی احمدی رستمکلائی صفحات 1-10
    هدف

    هدف پژوهش حاضر، مطالعه اثر هشت هفته تمرین پیلاتس و مکمل دهی پودر دانه کرفس بر سطوح سرمی CRP و ESR زنان میانسال مبتلا به آرتریت روماتویید بود.

    روش شناسی

    تعداد 40 نفر از زنان مبتلا به آرتریت روماتویید مراجعه کننده به بیمارستان شریعتی تهران با میانگین سنی 5/35±53/10 و میانگین وزنی 5/93±62/37 به طور تصادفی به چهار گروه کنترل (10 =n) ، تمرین و دارونما (10 =n) ، مکمل (10 =n) و مکمل و تمرین (10 =n) تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تمرین به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته با شدت 65 درصد از حداکثر ضربان قلب به مدت 60 دقیقه به انجام تمرین های پیلاتس پرداختند. بیماران گروه مکمل به مدت 8 هفته، روزانه به میزان 1/3 گرم دانه کرفس پودر شده در سه وعده مصرف کردند.

    یافته ها 

    با وجود کاهش CRP سرم گروه تمرین+مکمل (p <0/05)، تغییر معنی داری در ESR منجر نشد (p≥0/05).

    نتیجه گیری

    مصرف توام مکمل پودر دانه کرفس تمرین های ورزشی پیلاتس تا حدی در کنترل التهاب بیماران مبتلا به آرتریت روماتویید موثر است، اما به دلیل کمبود شواهد و محدودیت های تحقیق، هنوز نیاز به بررسی های بیشتر باقی است.

    کلیدواژگان: آرتریت روماتوئید، پیلاتس، کرفس، پروتئین واکنشی C-، سرعت رسوب اریتروسیت
  • رضا شربت زاده، حسین رادفر، عیسی خالقی ممقانی* صفحات 11-19
    هدف

    محرومیت از خواب می تواند بر افزایش اشتباهات و تصادفات، تاخیر در عملکرد و شک و شبهه در اجرای امور و اختلالات هورمونی منجر شود. در برخی شغل ها محرومیت از خواب های اجباری وجود دارد، بعنوان مثال نظامی ها در زمان های مختلفی از خواب محروم می شوند. بنابراین، هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر زمان محرومیت از خواب دو ساعته در شب بر عملکرد جسمانی و سطوح خونی ملاتونین، کورتیزول و تستوسترون در نظامیان بود.

    روش شناسی

    40 فرد نظامی بطور تصادفی به 4 گروه (گروه 1: محرومیت از ساعت 2-12، گروه 2: محرومیت از ساعت 4-2، گروه 3: محرومیت از ساعت 6-4 و گروه 4: گروه کنترل) تقسیم شدند. پروتکل شامل دو بخش بود: اندازه گیری در سطح پایه (قبل محرومیت از خواب) که همان پیش آزمون بود و اندازه گیری بعد از محرومیت خواب. اولین بخش این تحقیق در یک هفته قبل محرومیت از خواب ثبت گردید.

    یافته ها

    در پیش و پس آزمون محرومیت خواب از ساعت 4 تا 6 قدرت بالاتنه و پایین تنه، قدرت پرش، سطوح پلاسمایی ملاتونین، کوتیزول، تستوسترون و نسبت تستوسترون به کورتیزول تفاوت معنی دار بود، همچنین در محرومیت خواب از ساعت 2 تا 4 حداقل توان، کورتیزول، تستوسترون و نسبت تستوسترون به کورتیزول بطور معنی داری نسبت به پیش آزمون تغییر کرد (05/0≤P).

    نتیجه گیری

    حداکثر اختلال عملکرد جسمانی و هورمونی در محرومیت خواب از ساعت 2 تا 4 و  4 تا 6 مشاهده شد و بکارگیری در امور حساس و نظامی برای افرادی که در این بازه های زمانی از خواب محروم شده اند مناسب نخواهد بود.

    کلیدواژگان: محرومیت از خواب شبانه، ملاتونین، تستوسترون، کورتیزول، عملکرد
  • وحید ساری صراف، رامین امیر ساسان، نازیلا پرنیان خواجه دیزج* صفحات 20-28
    هدف

    شامل بررسی تاثیر هشت هفته تمرین تناوبی شدید و تمرین تداومی به طور ترکیبی با محدودیت کالری متناوب بر توده چربی و بدون چربی بدن(LBM) زنان دارای اضافه وزن بود.

    روش شناسی

    36 زن دارای چاقی/اضافه وزن با محدوده سنی55-35 سال در چهار گروه شامل محدودیت کالری متناوب(20- درصد)، تمرین تناوبی شدید+ محدودیت کالری متناوب(10-درصد)، تمرین تداومی+محدودیت کالری متناوب(10-درصد) و گروه کنترل جایگزین شدند. تمرینات ورزشی HIIT (با شدت 75 تا 85 درصد از MHR) و MICT (با شدت 60 تا 75 درصد از MHR) در هر هفته سه جلسه انجام می شدند که در هر جلسه تمرین حداکثر تا زمان تکمیل مقدار معینی از هزینه انرژی (رسیدن به مقدار 10 درصد از انرژی دریافتی روزانه) برای هر فرد انجام می شد.

    یافته ها

    در هر سه گروه مورد مداخله، فقط وزن چربی بدن کاهش یافت(0/05>P) و تغییر معنی داری در توده ی بدون چربی مشاهده نشد(0/05<P). همچنین مقدار تغییرات وزن چربی بدن در بین گروه ها تفاوت نداشت (0/05<P).

    نتیجه گیری

    کاهش متناوب دریافت کالری، چه به شکل 20 درصدی از طریق کاهش انرژی دریافتی و چه به شکل ترکیبی از  طریق 10% کاهش در انرژی دریافتی و 10 درصد افزایش در هزینه انرژی (یا از طریق HIIT و یا از طریق MICT)، بدون تحمیل اثر سوء بر LBM، کارایی یکسانی در کاهش وزن چربی بدن دارد.

    کلیدواژگان: ترکیب بدنی، تمرین تناوبی شدید، تمرین تداومی، محدودیت کالری
  • ربابه محمدی*، مژده خواجه لندی صفحات 29-35

    یکی از عوامل محرک دستگاه ایمنی استرس است و فعالیت بدنی می تواند به عنوان عاملی فشارآفرین به تغییراتی در این دستگاه منجر شود. از این رو هدف از مطالعه ی حاضر مقایسه پاسخ یک جلسه فعالیت وامانده ساز بر غلظت های ایمونوگلوبین A (s-IgA) و پروتئین تام بزاقی بازیکنان زن تیم بسکتبال و زنان غیرفعال بود. در این مطالعه ی نیمه تجربی دو گروه از بانوان30-20 ساله به عنوان آزمودنی انتخاب شدند، گروه اول15 نفر از زنان بسکتبالیست بودند که حدود 4 سال در تیم بسکتبال فعالیت داشتند، گروه دوم نیز 15 نفر از زنان غیرفعال بودند که سابقه ی تمرین منظم نداشتند. پروتکل تمرینی درمانده ساز بروس توسط آزمودنی ها انجام شد، نمونه های بزاقی قبل و بلافاصله بعد از اجرای آزمون از آزمودنی ها جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون t وابسته و تحلیل کواریانس در سطح معنی داری 0/05> Pمورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که یک جلسه فعالیت وامانده ساز غلظت s-IgA و پروتئین تام بزاقی را در زنان بسکتبالیست و زنان فعال به ترتیب به سطح معناداری (0/001=p)، (P=0/002) افزایش داده است و در مقایسه بین گروهی نیز بین غلظت ایمونوگلوبین A و پروتئین تام بزاقی تفاوت معناداری وجود داشت (0/002=p)، (P=0/003). در حالی که نسبت ایمونوگلوبین A به پروتئین تام بزاقی در این دو گروه تغییر معنی داری را نشان نداد (0/05< p). بر اساس نتایج حاصل از تحقیق حاضر می توان این گونه بیان کرد که اجرای یک جلسه فعالیت وامانده ساز باعث اختلال در دستگاه ایمنی مخاطی زنان فعال و غیرفعال نمی شود.

    کلیدواژگان: سیستم ایمنی، پروتئین تام بزاقی، آزمون بروس، زنان ورزشکار، زنان غیرفعال
  • وهاب خان احمدی، علی صمدی*، مجید حسن پور عزتی صفحات 36-44
    هدف

    علی رغم مزایای شناخته شده فعالیت های ورزشی، به دلیل افزایش افزایش تهویه هوا هنگام ورزش و بالا بودن غلظت آلاینده ها هنگام ناسالم بودن هوا نگرانی هایی در مورد اجرای فعالیت ورزشی در هوای ناسالم وجود دارد. لذا، هدف مطالعه حاضر مقایسه تاثیر آلودگی هوا بر پاسخ مالون دی آلدیید (MDA) و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی (TAC)  بزاقی به یک وحله فعالیت ورزشیدر فضای روباز و سرپوشیده در بازیکنان نوجوان فوتسالیست بود.

    روش شناسی

    تعداد 12 فوتسالیست پسر نوجوان (16-15 سال)، پروتکل ورزشی بنگسبو را در دو محیط روباز و سرپوشیده) و دو کیفیت هوای سالم و نا سالم انجام دادند. نمونه های بزاق آزمودنی ها قبل و پس از انجام هر بار پروتکل ورزشی به روش غیرفعال جمع آوری شد. مقادیر MDA و TAC بزاقی به روش الایزا و با استفاده از کیت های ویژه (زل بایو- آلمان) سنجیده شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت (0/05p <).

    یافته ها

    یافته ها تایید کرد که در مقایسه با هوای سالم، در هوای ناسالم مقادیر پایه و پس از فعالیت ورزشی MDA بزاقی - در هر دوی محیط روباز و سرپوشیده - بیش تر بود (0/05 <p). همچنین تغییرات TAC بزاقی در هوای سالم -هردوی محیط روباز و سرپوشیده- در پاسخ به اجرای پروتکل ورزشی افزایشی بود (0/05 < p)، ولی در هوای ناسالم تغییرات آن در پاسخ به اجرای پروتکل ورزشی کاهشی بود (0/05 <p). همچنین، مقایسه پاسخ MDA و TAC بزاقی به اجرای پروتکل ورزشی در شرایط هوایی ناسالم نشان داد بین محیط های سرپوشیده و روباز تفاوت معناداری از نظر تغییرات آن ها وجود نداشت (0/05 >p).

    نتیجه گیری

    یافته های مطالعه حاضر موید این موضوع است که ناسالم بودن هوا تاثیری منفی بر پاسخ MDA و TAC بزاقی به فعالیت ورزشی دارد. همچنین به نظر می رسدانتقال فعالیت ورزشی به محیط سرپوشیده در شرایط هوایی ناسالم باعث کاهش آثار منفی هوای ناسالم بر پاسخ MDA و TAC بزاقیبه فعالیت ورزشی نمی شود و نیاز به راهکارها و توصیه های مبتنی بر شواهد علمی برای کاهش پیامدهای منفی فعالیت ورزشی در هوای ناسالم بر پاسخ سیستم اکسیدانی- آنتی اکسیدانی بدن احساس می شود.

    کلیدواژگان: فضای روباز، فضای سرپوشیده، استرس اکسایشی، بازیکنان نوجوان فوتسالیست، آلودگی هوا
  • آیدا معینی*، سید علی حسینی صفحات 45-52
    هدف

    پیری قلب نتیجه ی اصلی چاقی است که به دنبال آن هایپرتروفی پاتولوژیک قلبی به وجود می آید. اما تمرین مقاومتی و پلی فنول های موجود در کورکومین در تعدیل برخی مسیرهای پیام رسان درون سلولی نقش دارند. بنابراین هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر تمرینات مقاومتی و مکمل کورکومین بر بیان ژن های تنظیم گر مرتبط با ساختار عضله قلبی رت ها بود.

    روش شناسی

    در این پژوهش تجربی18 سر رت نر نژاد اسپراگ داولی بعد از هشت هفته استفاده از رژیم غذایی پرچرب به سه گروه شامل کنترل غیرچاق (6=n)، چاق مرجع (6=n) و تمرین +کورکومین(6=n) تقسیم شدند. تمرین مقاومتی به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته (بر علیه 20 تا 50 درصد از وزن بدن) اجرا شد. همزمان روزانه کورکومین خالص با دوز 150 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به صورت گاواژ مصرف شد. مقدار بیان ژن های (AMPK ،mTOR ، S6K ، 4EBP، COL1، COL3، Ang II) با تکنیک Real time-PCR تعیین شد و داده ها با استفاده از آزمون آماری تحلیل واریانس یکطرفه تحلیل شدند.

    یافته ها

    چاقی باعث کاهش بیان ژن AMPK و افزایش بیان ژنهای mTOR، S6K، 4EBPT، COL1، COL3، Ang II شد، در حالی که در گروه تمرین+کورکومین در مورد همه این متغیرها، تفاوت معنی داری نسبت به گروه چاق مرجع مشاهده شد(0/05>P).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد چاقی باعث سرعت گرفتن فرآیندهای منجر شونده به هایپرتروفی پاتولوژیک قلبی می شود، اما تمرین مقاومتی و مکمل کورکومین تا حدودی این اثرات منفی را کاهش می دهند.

    کلیدواژگان: چاقی، کورکومین، میوکارد، تمرین مقاومتی
  • لطفعلی بلبلی*، محمد ستاری، ویدا حکیمی صفحات 53-58
    هدف

    تمرینات ورزشی تناوبی شدید در مقایسه با تمرینات سنتی تداومی، شدت بالاتری دارند که انتظار می روذ با پاسخ های قلبی-تنفسی متفاوتی همراه باشند. بنابراین در این تحقیق تاثیر 8 هفته تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) و تداومی با شدت متوسط (MICT) بر فعالیت اکتریکی قلب مردان غیرفعال مقایسه شد.

    روش شناسی

    بدین منظور،16 دانشجوی پسر غیرفعال داوطلب، به صورت تصادفیبه دو گروه تمرین تناوبی (4 تناوب 4 دقیقه ای با شدت 75-80 درصد ضربان قلب ذخیره و وهله های 3 دقیقه ای استراحت فعال) و گروه تمرین تداومی (30 دقیقه دویدن با شدت 60- 45 درصد ضربان قلب ذخیره) تقسیم شدند. قبل و بعد از 8 هفته تمرین، نوار قلب در شرایط یکسان اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های تی مستقل و تی وابسته تحلیل شدند.

    نتایج

    دو نوع تمرینHIIT و MICT باعث افزایش معنی دار فاصله P-R، مدت زمان موج T، مدت زمان کمپلکس QRS، فاصله QT، فاصله R_R شدند(0/05>P). ولی میانگین طول قطعهST و QTc در هر دو گروه تمرینی تفاوت معنی داری نداشت. اما مدت زمان موج P فقط در گروهMICT افزایش معنی داری داشت.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که تمرینات HIIT و MICT منجر به سازگاری های مشابهی در فعالیت الکتریکی قلب می شوند.

    کلیدواژگان: تمربن، غیرفعال، فعالیت الکتریکی قلب، مرد
  • پریسا ساریخانی، عبدالصالح زر* صفحات 59-64
    هدف

    هدف این مطالعه مقایسه شدت علایم سندروم پیش قاعدگی در دختران دانشجوی فعال و غیر فعال ساکن در مناطق سردسیر و گرمسیر بود. 

    روش شناسی

    در این تحقیق نیمه تجربی، تعداد 320 دانشجوی دختر دانشگاه جهرم از دو منطقه جغرافیایی(محل زندگی) گرمسیر(160 نفر) و سردسیر(160 نفر) شامل دو زیرگروه 80 نفری فعال و غیر فعال از هر منطقه جغرافیایی، پرسشنامه سندروم پیش قاعدگی impdd را تکمیل کردند.

    یافته ها

    در جمعیت فعال هر دو منطقه، میانگین علایم جسمانی (p=0.002) و روانی- رفتاری(p=0.001) پایین تر از گروه غیرفعال بود. در جمعیت فعال ساکن در مناطق سردسیر، میانگین تنها علایم روانی- رفتاری به طور معنی داری کمتر از گروه غیر فعال همان منطقه بود(p=0.001). اما در افراد فعال ساکن مناطق گرمسیر، هر دو علایم روانی- رفتاری(p=0.03) و جسمانی (p=0.002) پایین تر از افراد غیرفعال بودند.

    نتیجه گیری

    فعالیت بدنی در کل سبب کاهش علایم سندرم پیش قاعدگی می شود و در مناطق سردسیر این اثر بیشتر در مورد علایم روانی- رفتاری نمود دارد، در حالی که در محیط گرمسیر هر دو نوع علایم تحت تاثیر قرار می گیرند.

    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، سندروم پیش قاعدگی، منطقه جغرافیایی
  • محمدرحمان رحیمی*، فرهاد نیکوسرشت، هادی گل پسندی صفحات 65-72
    هدف

    سطوح سرمی 25 هیدروکسی ویتامین D نقشی ضروری در تنظیم عملکرد عضلات اسکلتی ورزشکاران دارد. با این حال هدف از پژوهش حاضر، بررسی ارتباط بین سطوح ویتامینD، درصد چربی و عملکرد ورزشی مردان ورزشکار تمرین کرده بود.

    روش شناسی

    30 نفر از ورزشکاران رشته های ورزشی مختلف استقامتی و قدرتی- توانی با میانگین سن 3/45 ± 23/03 سال، قد 4/14 ± 172/96 سانتی متر، وزن 5/65 ± 67/33 کیلوگرم و شاخص توده بدنی (BMI) 22/81 ± 2/28 کیلوگرم بر مترمربع، بعد از اندازه گیری شاخص های آنتروپومتریکی، پنج سی سی نمونه خون وریدی جهت اندازه گیری سطوح ویتامینD3  به صورت ناشتا از آنها گرفته شد. سپس جهت اندازه گیری توان هوازی ورزشکاران از آزمون شاتل ران، قدرت عضلانی تحتانی و فوقانی به ترتیب آزمون های پرس سینه و پرس پا، قدرت دست ها از آزمون قدرت پنجه دست و توان عضلانی از آزمون پرش عمودی استفاده گردید. برای بررسی ارتباط بین سطوح ویتامین D3 با توان هوازی، قدرت و توان عضلانی از آزمون ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید.

    یافته ها

    ارتباط مستقیم و معناداری بین سطوح ویتامین D3 با توان هوازی، قدرت عضلانی اندام تحتانی و فوقانی، قدرت پنجه دست و توان عضلانی ورزشکاران و ارتباط معکوسی بین سطوح ویتامین D3 با درصد چربی بدن ورزشکاران دیده شد(0/05>P).

    نتیجه گیری

    براساس نتایج به دست آمده می توان گفت که سطوح بالای ویتامین D در ورزشکاران تمرین کرده ارتباط معناداری با عملکرد جسمانی آنها دارد، به طوری که سطوح بالای آن می تواند باعث بهبود عملکرد در ورزشکاران تمرین کرده گردد.

    کلیدواژگان: ویتامین D، ورزشکاران، قدرت عضلانی، توان عضلانی، توان هوازی
  • مهران قهرمانی* صفحات 73-80
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر، مقایسه تاثیر تمرین در آب و خشکی بر عملکرد اندوتلیال، التهاب و استرس اکسیداتیو مردان مسن دارای اضافه وزن بود.

    روش کار

      30 مرد دارای اضافه وزن 50 تا 55 ساله با شاخص توده بدنی بین 25 تا 30 به صورت هدفمند و در دسترس انتخاب شده و به طور تصادفی در سه گروه تمرین در آب دریا، تمرین در ساحل و کنترل (هر گروه 10 نفر) قرار گرفتند.  برنامه تمرینی به مدت 8 هفته اجرا شد. تمرین (هم در ساحل و هم در آب دریا) شامل 25 دقیقه دویدن بود که برای هفته های اول تا هشتم به ترتیب با 60%، 65%، 70%، 70%، 75%، 75%، 80% و 85% ضربان قلب بیشینه انجام شد. برای کنترل ضربان قلب از ضربان سنج پلار استفاده شد. 24 ساعت قبل و 48 ساعت بعد از آخرین جلسه مداخلات نمونه خونی در وضعیت 12 ساعت ناشتایی از همه گروه ها گرفته شد. برای هر نمونه مقادیر پروتئین فاز حاد، مالون دی آلدهید، اندوتلین 1، نیتریک اکساید و پاسخ اتساع عروق حاصل از جریان خون اندازه گیری شد. 

    یافته ها

    نتایج نشان داد که سطوح MDA، CRP و ET-1 در دو گروه تمرین در مقایسه با گروه کنترل به طور معنادار کاهش و مقادیر NO و FMD در دو گروه تمرین در مقایسه با گروه کنترل به طور معنادار افزایش یافتند (p <0/05)، اما تفاوت معناداری بین دو گروه تمرین وجود نداشت (P>0/05). 

    نتیجه گیری

    احتمالا تمرین هوازی هم در آب دریا و هم در خشکی می تواند منجر به بهبود عملکرد اندوتلیال مردان سالمند دارای اضافه وزن می شود و از این طریق از بروز بیماری های قلبی عروقی در این افراد پیشگیری می کند. تصور بر این است که کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب از دلایل عمده ی بهبود عملکرد اندوتلیال بدنبال تمرین هوازی می باشند.

    کلیدواژگان: تمرین در آب دریا، عملکرد اندوتلیال، استرس اکسیداتیو، اضافه وزن، سالمند
  • عبدالحق ریگی*، محسن غفرانی، معصومه هلالی زاده صفحات 81-88
    هدف

    هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر هشت هفته تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) و تداومی با شدت متوسط (MICT) بر مقادیر 15GDF-، تروپونین و CRP مردان جوان چاق بود.

    روش شناسی

    45 مرد جوان چاق با شاخص توده بدنی بیشتر از 30، به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و به شیوه تصادفی در 3 گروه 15 نفره شامل HIIT، MICT و کنترل تقسیم شدند. آزمودنی های گروه های HIIT و MICT تمرینات را به مدت 8 هفته و هر هفته سه جلسه انجام دادند. خون گیری از همه آزمودنی ها متعاقب 10 ساعت ناشتایی شبانه در دو مرحله: 1. 24 ساعت قبل از شروع مطالعه و 2. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی انجام شد. آزمون One way ANOVA و آزمون تعقیبی توکی برای بررسی تغییرات بین گروهی و آزمون t وابسته برای بررسی تغییرات درون گروهی، در سطح معناداری 0/05≤P  استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد تمرین HIIT روی سطوح پلاسمایی GDF-15، تروپونین I و CRP در مقایسه با گروه کنترل تفاوت معناداری ایجاد کرد (0/05>P). در گروه MICT نیز سطوح پلاسمایی GDF-15 و CRP در مقایسه با گروه کنترل تغییر معنادار نشان داد (0/05>P)، اما مقدار تروپونین I تغییر معناداری نشان نداد (0/05<P). بااین حال، تفاوت معناداری بین تاثیر HIIT و MICT بر مقادیر پلاسمایی GDF-15 و CRP مشاهده نشد (0/05<P).

    نتیجه گیری

    تمرین HIIT و MICT موجب بهبود مقادیر پلاسمایی GDF-15 و CRP مردان جوان چاق می شود؛ اما شاخص تروپونین I تنها در اثر تمرین HIIT کاهش می یابد. بنابراین، احتمالا آثار سودمند تمرین HIIT در بهبود شاخص های آسیب سلولی پر رنگ تر است.

    کلیدواژگان: HIIT، MICT، GDF-15، CRP، تروپونین I
  • مازیار شجاعی*، لیدا مرادی، نادر شاکری، ستاره اسدی، مانی شجاعی صفحات 89-95
    هدف

    هدف پژوهش حاضر، مطالعه اثر تمرینات قدرتی و مکمل c4 بر قدرت، اشباع اکسیژن سرخرگی و تجمع لاکتات مردان تمرین کرده قدرتی بود.  

    روش شناسی

    بدین منظور 45 نفر مرد در بازه سنی 22 تا 35 سال که حداقل یک سال تمرین منظم مقاومتی داشتند به طور تصادفی گزینش شدند و به 3 گروه 15 نفره کنترل، تمرین قدرتی+ دارونما و تمرین قدرتی + مکملc4 تقسیم شدند. آزمودنی ها به مدت 6 هفته تمرینات مقاومتی یکسان انجام دادند. آزمودنی های گروه مکمل، روزانه به مدت 6 هفته، به میزان 5 گرم مکمل c4 را در سه وعده و گروه دارونما نیز مشابه با این گروه و به همین میزان نشاسته 30 دقیقه قبل از تمرین مصرف کردند. پیش از شروع پژوهش و پس از اتمام 6 هفته، میزان اشباع اکسیژن سرخرگی و لاکتات آزمودنی ها اندازه گیری شد.

    یافته ها

    تمرین های قدرتی در هر دو گروه با وجود افزایش قدرت بالاتنه و پایین تنه (0/05 > P)، به تغییر معناداری در میزان انباشت لاکتات خون و میزان اشباع اکسیژن خون سرخرگی منجر نشد (0/05<P). به علاوه، از لحاظ مقدار تغییرات قدرت در طی دوره مداخله در بین دو گروه تمرین قدرتی + مکملc4 و تمرین قدرتی+ دارونما تفاوتی وجود نداشت(0/05<P).

    نتیجه گیری

    مصرف مکمل c4  هیچ فوایدی بر عملکرد قدرتی و یا کاهش تجمع لاکتات در ورزشکاران قدرتی ندارد.

    کلیدواژگان: تمرینات قدرتی، مکملc4، اشباع اکسیژن خون شریانی، لاکتات
|
  • Seyedeh Sahar Reyhani *, Ali Ghasemi Kahrizsangi, Touba Ahmadi Rostamkolaei Pages 1-10
    Aim

    The aim was to investigate the effect of eight weeks of Pilates training and Celery seeds supplementation on serum CRP and ESR level in middle-aged women with rheumatoid arthritis.

    Methods

    40 women with rheumatoid arthritis referred to Shariati Hospital in Tehran (age: 53.10±5.35 years, weight: 62.37±5.93 kg) were randomly divided into Control (n=10), Training and Placebo (n=10), Supplement (n =10) and Supplement + Training (n =10) groups. The training subjects experienced eight weeks of Pilates exercises, three sessions/week at 65% of MHR up to 60 min. the supplementation groups consumed 1.3 g Celery seeds powder three times daily for eight weeks.

    Results

    in spite of serum CRP down regulation in Supplement + Training group (p < 0/05), no significant change were recorded for ESR in this group (p≥0/05).

    Conclusions

    synchronized Pilates training in accompany with Celery seeds supplementation could be beneficial in controlling inflammatory status of patients with rheumatoid arthritis. However, more investigations remain to be done because of the lack of similar evidence and also limitations in this study.

    Keywords: Rheumatoid Arthritis, Pilates, Celery, CRP, ESR
  • Reza Sharbat-Zadeh, Hossein Radfar, Eisa Khaleghi-Mamaghani * Pages 11-19
    Aim

    Sleep deprivation can lead to increased errors, accidents, delays in performance, and doubts about missions and hormonal dysfunction. In some jobs, there are forced sleep deprivation. For example, militaries are deprived of sleep at various times. Therefore, the purpose of the present study was to investigate the effect of two hours sleep deprivation at night on physical performance, blood levels of melatonin, cortisol, and testosterone in the military.

    Methods

    40 military personnel were randomly divided into 4 groups (Group 1: Deprivation of sleep from 12am to 2am; Group 2: Deprivation from 2am to 4am, Group 3: Deprivation from 4am to 6am and Group 4: control group). The protocol consisted of two parts: baseline measurement (before sleep deprivation) which was a pre-test, and post-sleep deprivation measurement. The first part of the study was recorded a week ago of sleep deprivation.

    Results

    There were significant differences in pre and post-test sleep deprivation 4am to 6am, upper body and lower body strength, explosive power, plasma levels of melatonin, cortisol, testosterone and testosterone to cortisol ratio. Also in sleep deprivation 2am to 4am; significantly changed minimum power, cortisol, testosterone and testosterone to cortisol ratio (p≤0.05).

    Conclusion

    Maximum physical and hormonal dysfunctions were observed in sleep deprivation 2am to 4am and 4am to 6am.  And doing sensitive work for people and military that have been deprived of sleep during these period times it would not be appropriate.

    Keywords: Nightly sleep deprivation, melatonin, testosterone, cortisol, Performance
  • Vahid Sari-Sarraf, Ramin Amirsasan, Nazila Parnian Khajehdizaj * Pages 20-28
    Aim

    The aim was to investigate the effect of eight weeks of high intensity interval training (HIIT) and moderate intensity continuous training (MICT) mixed with interval calorie restriction (ICR) on fat mass (FM) and lean body mass(LBM) in overweight women.

    Method

    36 overweight and or obese women (age: 35-55 years) were randomized into for groups of intermittent calorie restriction (-20%), combination of HIIT + ICR (-10%), combination of continuous training + ICR (-10%) and Control. Both training protocols (HIIT at 75 to 85% of maximum heart rate and MICT at 65 to 75% of MHR) were conducted three sessions per week. Exercise was continued each session up to accomplishment of a certain energy expenditure (EE) value (10% of daily energy intake(EI)).

    Results

    Just FM was down-regulated in all three intervention groups (p < 0.05) and there were no remarkable changes for LBM (P>0.05). Moreover, no between group differences were noted for the amount of FM depression observed throughout the intervention period (P>0.05).

    Conclusion

    Interval calorie restriction via consuming a -20% diet or a mixture of -10% diet + elevation of EE either by HIIH or MICT (up to 10% of EI), have equal efficacy to lower body fat mas with no hazardous effect on LBM.

    Keywords: Body Composition, HIIT, MICT, Calorie Restriction
  • Robabeh Mohammadi *, Mozhdeh Khajehlandi Pages 29-35

    One of the stimulants of the immune system is stress and physical activity can cause changes in this system as a stimulate factor. Therefore, the aim of the present study was to compare the response of an exhausting activity session to the concentrations of immunoglobulin-A (s-IgA) and total protein in the female players of the basketball team and inactive female. Two groups of 20-30 years old female were selected. The first group consists of 15 women of basketball players which have been active for about 4 years in the basketball team and the second group consisted of 15 people of inactive women of this city which had not regular exercises. In equal conditions, examinees performed Broth exhaustive exercise protocol and saliva samples were collected before and immediately after Broth test. Within-group data and between-group data were analyzed with the paired t-test and ANCOVA test, respectively. The results showed that in within-group comparison one session of exhausting activity significantly increased the concentration of s-IgA and total protein in both basketball players (p=0.001) and inactive women (p=0.002), There was also a significant increase in s-IgA and salivary total protein between two groups (p=0.002) (p=0.003). However, the ratio of immunoglobulin A to total salivary protein did not change significantly in these two groups. (p> 0.05).The results of the study indicate that the performance of one session exhaustive activity at the present conditions does not lead into disorder in the mucous immunity system of basketball players and inactive women.

    Keywords: immune system, salivary total protein, Woman, Athlete
  • Vahab Khanahmadi, Ali Samadi *, Majid Hasan Pour Ezati Pages 36-44
    Aim

    In spite of well-known health promoting benefits of exercise, due to increased ventilation during exercise and higher concentrations of pollutants while the air quality is unhealthy there is increasing concern about exercising in polluted air. Therefore, the present study aimed to compare the effect of air pollutants on salivary malondialdehyde (MDA) and total antioxidant capacity (TAC) response to a bout of exercise in indoor and outdoor environment in male adolescent futsal players.

    Methods

    Twelve male adolescent futsal players completed the Bangsbo protocol in two environments (indoor vs. outdoor) at two air quality conditions (Air Quality Index 50-100 = Healthy, and 100 to 150 = Unhealthy). Salivary samples were collected before and immediately after performing the protocol in each condition. MDA and TAC were assessed using specified kits (Zelbio-Germany). Data were analyzed using analysis of covariance test (p < 0.05).

    Results

    Finding confirmed that in comparison with healthy air condition, the basic and post exercise levels of salivary MDA were higher in unhealthy air condition - both at indoor and outdoor (p < 0.05). Moreover, in healthy air condition in response to exercise protocol changes of salivary TAC in –both indoor and outdoor- was incremental (P>0.05) but in unhealthy air condition -both indoor and outdoor- its changes was decremented (p < 0.05).

    Conclusion

    Findings of present study confirms that unhealthy air condition has negative effect on salivary MDA and TAC response to exercise. Moreover, it seems that relocating the exercise to an indoor environment in unhealthy air condition does not reduce the negative effects of unhealthy air on the salivary MDA and TAC response, and there seems to be need for evidence-base recommendation to reduce the negative effect of unhealthy air on oxidant-antioxidant system response to exercising in unhealthy air condition.

    Keywords: Indoor, outdoor environment, Oxidative Stress, adolescent futsal players, air pollution
  • Aida Moieni *, Seyed Ali Hosseini Pages 45-52
    Aim

    Cardiac aging is a major consequence of obesity that results in pathologic cardiac hypertrophy. However, resistance training and curcumin polyphenols can modulate some of involved intracellular signaling pathways. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of resistance training and curcumin supplementation on expression of regulatory genes involved in cardiac structural remodeling.

    Methods

    in this experimental study, 18 male Sprague Dawley rats were divided into Normal Weight Control (n=6), Obese Reference (n = 6), Training + Curcumin (n = 6) groups following to eight weeks of high fat diet consumption. Resistance training were conducted also for eight weeks, three sessions per week against 20 to 50% of body weight. Curcumin (150 mg per kg body weight, daily) was consumed simultaneously through gavage. The expression levels of AMPK, mTOR, S6K, 4EBP, COL1, COL3 and AngII genes were assessed using Real Time-PCR technique and thy data was analyzed by One-way ANOVA.

    Results

    Obesity was lead to AMPK gene expression level downregulation, while expression levels of mTOR, S6K, 4EBP, COL1, COL3, AngII genes were up-regulated (p < 0.05). However; there were also significant differences in expression levels of these genes between Training + Curcumin and Obese Reference groups (p < 0.05).

    Conclusion

    It seems obesity causes acceleration of the processes involved in cardiac pathologic hypertrophy, while resistance training with curcumin supplementation could decrease this hazards to some extent.

    Keywords: Obesity, curcumin, Myocardium, resistance training
  • Lotfali Bolboli *, Mohammad Sattari, Vida Hakimi Pages 53-58
    Aim

    High Intensity Interval Training (HIIT) has higher intensity compared to traditional moderate intensity continuous training (MICT) protocols which seems to have different cardiorespiratory responses. Therefore, the aim of this study was to compare the effects of HIIT with MICT on cardiac electrocardiographic activity in sedentary male subjects.

    Methods

    16 sedentary male volunteers were randomized into HIIT (4-minute running bouts at 75-80% of the reserve heart rate with 3-minute active rest intervals) and MICT (30 minutes of running with at 45-60% of reserve heart rate) groups, ECG was recorded before and following to eight weeks of training in the same conditions. Independent t test and paired samples t test were used to analyze the data.

    Results

    Both HIIT and MICT significantly increased P-R interval, T-wave duration, QRS complex duration, QT interval and R_R interval (p≤0.05). However, mean ST and QTc fragments had no changes in both training groups. However; the P wave duration was significantly elevated just in MICT group.

    Conclusion

    It seems that both HIIT and MICT lead to similar adaptations in cardiac ECG activity.

    Keywords: Training, Sedentary, ECG, Male
  • Parisa Sarikhani, Abdossaleh Zar * Pages 59-64
    Aim

    The aim of this study was to compare the premenstrual syndrome symptoms in physically active and sedentary female students, resident in cold and tropical zones.

    Methods

    In this semi-experimental study, 320 female students of Jahrom University from both cold and tropical geographical zones (160 subject from each zone) including on physically active and sedentary subgroups (n=80 within each subgroup) filled the “impdd” premenstrual syndrome questionnaire.

    Results

    a lower physical (P = 0.002) as well as psycho-behavioral (p = 0.001) symptoms were detected in physically active subjects from both zones. In physically active subjects from cold zones, just psycho-behavioral symptoms (p = 0.001) were lower than their sedentary counterparts. However, in the active residents of tropical zones, both physical (p = 0.002) and psycho-behavioral symptoms (p = 0.03) were lower than sedentary subjects from the same homeland.

    Conclusion

    Physical activity generally reduces premenstrual syndrome symptoms, with a higher impact on psycho-behavioral symptoms in cold zone residents, meanwhile; both physical and psycho-behavioral symptoms could be affected in subjcts living in tropical zones.

    Keywords: Physical Activity, premenstrual syndrome, students
  • Mohammad Rahman Rahimi *, Farhad Nikou Seresht, Hadi Golpasandi Pages 65-72
    Aim

     Serum levels of 25-hydroxyvitamin D play an essential role in regulating the function of athletes' skeletal muscles. However, the aim of the present study was to investigate the relationship between vitamin D levels, fat percentage and athletic performance of trained male athletes.

    Methods

    30 athletes of different endurance, strength and power sports with average age of 23.03 ± 3.45 years, height 172.96 ± 4.14 meters, weight 67.33 ± 5.65 kg and body mass index (BMI) 22.81 ± 2.28 kg / m2, after measuring anthropometric indices, 5 cc of venous blood fasting samples were taken to measure vitamin D3 levels. Then, to measure the aerobic power of athletes, shuttle thigh test, lower and upper muscle strength were used, chest press and leg press tests, hand grip test, hand strength test and vertical jump test were used. Pearson correlation coefficient test was used to evaluate the relationship between vitamin D3 levels with aerobic power, strength and muscle power.

    Result

     There was a direct and significant relationship between vitamin D3 levels with aerobic power, lower and upper limb muscle strength, hand grip strength and muscle strength of athletes and inverse relationship between vitamin D3 levels with fat percentage in athletes.

    Conclusion

     Based on the results, it can be said that high levels of vitamin D in trained athletes have a significant relationship with their physical function, so that high levels can improve performance in trained athletes.

    Keywords: Vitamin D, Muscular Strength, Muscular Power, Aerobic Power
  • Mehran Ghahramani * Pages 73-80
    Aim

    The aim of the present study was to compare the effect of training in water and land on endothelial function, inflammation and oxidative stress in overweight elderly men.  

    Methods

    30 overweight men aged 50 to 55 years with a body mass index between 25 and 30 were purposefully selected and randomly divided into three groups of exercise in sea water, exercise on the beach and control (10 people in each group).  The training program were performed for 8 weeks. Training (both on the beach and in the sea) included 25 minutes of running for the weeks of first to eighth with 60%, 65%, 70%, 70%, 75%, 75%, 80% and 85%, respectively. Maximum heart rate was performed. Polar heart rate monitor was used to control heart rate. 24 hours before and 48 hours after the last session, blood samples were taken from all groups in a 12-hour fasting state. C-reactive protein, Malondialdehyde, Endothelin-1, Nitric Oxide and Flow Mediated Dilations were measured for each sample.  

    Results

    The results showed that the levels of MDA, CRP and ET-1 in the two training groups significantly decreased compared to the control group and the levels of NO and FMD in the two training groups increased significantly compared to the control group (P <0.05). But there was no significant difference between the two training groups (P> 0.05).  

    Conclusion

    It is possible that aerobic training in both seawater and land can improve the endothelial function of overweight elderly men, thereby preventing cardiovascular disease in these individuals. Reducing oxidative stress and inflammation are thought to be major reasons for improving endothelial function following aerobic training.

    Keywords: Training in Sea water, endothelial function, Oxidative Stress, Overweight, elderly
  • Abdolhagh Rigi *, Mohsen Ghofrani, Masoumeh Helalizadeh Pages 81-88
    Aim

    The aim of this study was to investigate the effect of 8 weeks high intensity interval training (HIIT) and moderate intensity continuous training (MICT) on plasma GDF-15, troponin and hs-CRP in young fat males.

    Methods

    45 obese youth males (BMI≥30) were selected purposefully and divided into three groups of HIIT (15 patients), MICT (15 patients) and control (15 people). Blood samples were taken from all subjects after 10 hours of overnight fasting in two stages: 1. 24 hours before starting the training program, 2. 48 hours after the last exercise session. Data analysis was done by one-way ANOVA test with Tukey post-hoc test and dependent T test. All statistical analysis was done at a significant level of P≤0.05 by SPSS software version 20.

    Results

    Based on the results, plasma levels of GDF-15, troponin I and CRP in JIIT group showed a significant difference compared to the control group (P <0.05). Plasma levels of GDF-15 and CRP also changed significantly in the MICT group (P <0.05), but troponin I level did not change significantly (P> 0.05). Also, there was no significant difference between the effect HIIT and MICT on plasma GDF-15 and CRP levels (P> 0.05).

    Conclusion

    HIIT and MICT improved the plasma levels of GDF-15 and CRP in obese young men. However, the Troponin I index only decreased following HIIT. Therefore, the beneficial effects of HIIT are likely to be more pronounced in improving cellular injury markers.

    Keywords: HIIT, MICT, GDF-15, troponin I, CRP
  • Maziar Shojaie *, Lida Moradi, Nader Shakeri, Setareh Asadi, Mani Shojaei Pages 89-95
    Aim

    The purpose of this study was to investigate the effect of strength training and c4 supplementation on strength, arterial oxygen saturation and lactate accumulation in strength training men.

    Methods

    For this purpose, 45 men (age: 22 to 35 years) who had at least one year of regular resistance training history were randomly selected and divided into 3 groups of 15 controls, Strength training + placebo and strength training + supplement c4. Subjects performed the same resistance exercises for 6 weeks. Subjects in the supplement group consumed 5 grams of c4 supplement daily in 6 meals for 6 weeks and the placebo group consumed the same amount of starch 30 minutes before exercise. Pre and post intervention arterial oxygen saturation and lactate levels were measured.

    Results

    strength training in both groups did not lead to significant blood lactate accumulation or oxygen saturation (P>0.05) in spite of significantly increased upper and lower muscle group strength values(p < 0.05). Moreover, no between group difference was recorded for amount of strength development throughout the intervention period (P>0.05).

    Conclusion

    c4 supplementation nor has benefits on strength performance, neither lowers blood lactate in strength trained athletes.

    Keywords: strength training, c4, arterial oxygen saturation, lactate